Wandelen


Wil jij beginnen met wandelen en kom je er steeds maar niet toe?

Mijn trainingen zijn zodanig van opbouw dat iedereen mee kan wandelen op zijn eigen tempo en de (lichte) spierversterkende oefeningen op zijn eigen niveau kan uitvoeren. Je wandelt 12 weken één keer per week met anderen wat stimulerend werkt. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst gaan we ook oefeningen doen voor je brein. Deze oefeningen zorgen voor verbetering voor je geheugen en je concentratievermogen maar ook voor je balans en andere cognitieve vaardigheden.
Het is belangrijk dat je plezier hebt en krijgt aan het wandelen daarom is er ook tijd voor gezelligheid en ontspanning. 
Daarnaast krijg je van mij een individuele wandelopdracht die je kunt uitvoeren wanneer het jou uitkomt in de week na de gezamenlijke bijeenkomst. Dit kun je alleen doen of samen met iemand uit de wandelgroep. We wandelen ongeveer 60 minuten.

Toch even kort een stukje over wat wandelen je kan opleveren. Wandelen is voor je lichaam een licht belastende sport en beperkt het risico op blessures. Dit komt doordat je botten, spieren en gewrichten niet zwaar worden belast. Daarnaast heeft het op deze manier bewegen nog andere gezondheidsvoordelen zoals een positief effect op je hartslag, je bloeddruk en het vermindert de kans op diabetes type 2 of het verkleint de gevolgen hiervan.

Buiten wandelen heeft een positief effect op onder anderen je hartslag, bloeddruk, bloedsuikerspiegel en cholesterol maar ook op je je je voelt, je stemming. Als je regelmatig wandelt heb je minder kans op overgewicht en het helpt bij het voorkomen van diabetes type 2 of beperkt de klachten hiervan. 

Direct aanmelden of persoonlijk contact opnemen?

Voor meer informatie over de wandelprogramma's of voor het inplannen van een kennismakingsles, neem contact op.
De agenda met wandelprogramma's bekijken.

Heb je medische klachten of twijfel je of het wandelen om medische redenen kan, overleg dan eerst met je huisarts of andere (medische) behandelaar.